miercuri, 8 decembrie 2010

Razie de amploare în Săruleşti-Gară!


Razie de amploare în Săruleşti-Gară!

Miercuri, 17 noiembrie 2010, în Săruleşti-Gară a avut loc o razie de amploare cu sute de poliţişti. Zeci de locuitori ai comunei s-au trezit dimineaţa la prima oră cu oamenii legii la uşă. Motivul pentru care jandarmii şi luptătorii DIAS au descins a fost percheziţionarea unor locuinţe unde erau depozitate deşeuri de fier. Deasemenea, au fost debranşate 14 locuinţe care primeau curent ilegal.
"Suntem în derularea activităţii cu echipaje de la Enel întrucât 80% din imobilele care sunt în această zonă sunt conectate incorect la reţelele de tensiune. Urmează să degrevăm arterele şi căile de comunicaţie de fierul vechi şi alte materiale şi depozite în care noi nu putem să intervenim în niciun mod operativ", a declarat Vasile Mărgineanu, şef IJP Călăraşi pentru postul de televiziune Realitatea TV.

La ora 8.00 dimineaţa, primarul comunei Săruleşti, dl Nicolae Ghedzira a fost anunţat de desfăşurarea acestei actţuni şi împreuna cu forţele de ordine, acesta s-a prezentat în comunitatea de romi căldărari încercând evitarea unui posibil conflict deschis.
Acesta ne-a declarat: „Acţiunea în sine este foarte importantă pentru restabilirea ordinii şi liniştei publice, era aşteptată de mult şi ultimele evenimente generate de comunitatea de romi au urgentat realizarea sa. După forţa dispozitivului implicat s-a dovedit că această actiune s-a organizat cu seriozitate şi a urmărit să identifice şi să reţină persoanele urmărite general care se ascund aici, să identifice furturile de energie şi, deasemenea, să identifice şi să recupereze diverse obiecte furate şi ascunse în comunitate.
Din păcate, procuratura Lehliu nu a emis decât 11 mandate de percheziţie, care au limitat accesul poliţiştilor în curţile cetăţenilor romi. La modul general, acţiunea a fost reuşită, în primul rând datorită faptului că s-a demolat un mit existent legat de faptul că poliţia nu va mai intervenii în forţă în comunitatea de romi căldărari pentru a restabili liniştea şi ordinea în comună.
Iată că această acţiune confirmă faptul că mai devreme sau mai târziu legea se aplică şi la Săruleşti. Sunt însă şi aspecte pe care nu vreau sa le comentez, ele ţinând de strategia de desfăşurare a acestei acţiuni, aspecte care diminuează parţial din efectul pozitiv al acestei iniţiative."

Niciun comentariu: