miercuri, 8 decembrie 2010

DJ 303 în linie dreaptă

UPDATE:
"Sectorul de drum Săruleşti-Sat - Valea Argovei a fost asfaltat in proporţie de 80%, iar la ora actuală drumul dintre Săruleşti-Gară si Sănduliţa a fost complet decopertat şi a fost acoperit cu piatra."

Drumul judeţean 303 pe tronsonul Mănăstirea – Călăreţi a intrat anul acesta în reabilitare, fapt foarte îmbucurător pentru şoferii din zonă. Lucrarea este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial „REGIO” şi are ca termen de finalizare anul 2013.
În momentul în care şoferii noştrii au vazut acest termen, au suferit un şoc gândindu-se la starea deplorabilă a drumului care arată mai degrabă ca după război, având adevărate cratere în el, fapt ce făcea parcurgerea drumului o adevărată aventură.
Am fost şi noi curioşi să vedem cum decurg lucrările şi am dat o raită până în localitatea Valea Argovei. Am avut placuta surpriză să constatăm că de acolo până în satul Coţofanca este deja asfaltat, iar din dreptul localităţii Gurbăneşti până în Săruleşti Sat, lucrătorii au decopertat asfaltul şi au început să toarne piatra, proces premergător asfaltării.
De la sfârşitul lunii Octombrie, compania care se ocupă de reabilitare, a început decopertarea asfaltului din Sănduliţa spre Săruleşti Gară şi se merge relativ mai bine decât pe asfaltul plin de gropi.
Dacă până în iarna anului 2009, drumul îţi permitea să ruzlezi cu o viteză de 80-90 km/h, în condiţiile actuale drumul nu poate fi parcurs cu o viteză mai mare de 40 km/h, decât dacă eşti deţinătorul unui offroad ce-ti poate permite să creşti viteza.
Recomandăm şoferilor care circulă în relaţia Săruleşti-Gară – Sănduliţa, să conducă cu prudenţă, deoarece pe anumite sectoare din drum se circulă pe o singură bandă şi astfel, drumul este plin de capcane mai ales pe timpul nopţii, când există un risc mai ridicat al producerii de accidente.
Dan Vasile

Niciun comentariu: