miercuri, 8 decembrie 2010

Excursie la munte pentru copii activi ai comunei

Pentru copii care fac parte din ansamblul de dansuri, pentru copii care au participat la strângerea gunoaielor pe străzi şi până la urmă şi pentru alţi copii , primăria Săruleşti împreună cu Şcoala Generală au organizat o excursie la munte într-o zonă extrem de atractivă, în localitatea Cernea de lângă Bran.
Datorită faptului că resursele au fost destul de modeste, ele provenind din donaţii, sponsorizări, contribuţii personale şi contribuţiile părinţilor, cazarea s-a asigurat într-o tabără şcolară din Şirnea.
Dincolo de aspectele tehnice, cazare, masă, transport, restul programului gândit de organizatori a urmărit să valorifice potenţialul turistic local existent, să ofere copiilor posibilitatea de a vizita peştera Dâmbovicioarei, Cheile Dâmbovicioarei, o fermă de struţi si alte trasee turistice întâlnite (Braşov, Poiana Braşov şi alte locuri). La focul de tabără organizat pe lângă copii, profesori şi invitaţi, a mai participat şi gazda noastră deosebită care a adăugat la programul artistic pregătit, o contribuţie proprie reprezentând 2 cântece de tabăra pe care copii şi le-au însuşit imediat.

Conform declaraţiilor participanţilor, activitatea a fost una extrem de reuşită, şi-a atins scopul şi credem că în continuare copii vor susţine iniţiativele la care vor fii invitaţi să participe, vor mai atrage şi alţi colegi, deoarece importanţa protejării mediului înconjurător trebuie sa ne preocupe pe toţi. Viitoarea acţiune la care vor participa, se va desfasura luni în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi, unde membrii clubului de ecologizare din şcoală vor participa la o acţiune de împădurire.
Suntem siguri că se vor oferii în mod voluntar foarte mulţi copii şi tineri, dar din păcate nu vor putea participa decât un număr limitat la capacitatea de transport existentă. Participarea la asemenea activităţi, constituie o altă formă de educaţie pe care şcoala şi primăria Săruleşti le promoveaza şi le susţin considerându-le foarte importante. În cadrul taberei organizate, s-a demonstrat faptul că parteneriatul şcoală - comuniate - Administraţie Locală, este unul real, eficient şi în acest fel, resursele comunei existente pot fii folosite într-un mod extrem de eficient.
Nicolae Ghedzira

Niciun comentariu: