joi, 6 octombrie 2011

Zile fierbinți în Sărulești

Când toată lumea era adormita din cauza căldurii ,la Sărulești activitatea era în toi.
Marți, 12 iulie 2011, în sediul Școlii Generale cu clasele I-VIII , încă de dimineață se fac pregătirile pentru o importantă întâlnire, organizată de Primăria Sărulești , în colaborare cu firma de consultanță ”RomActiv Business Consulting ” ,întâlnire la care organizatorii au invitat : cetățeni din comunitate , oameni de afaceri, firme , societatea civila. 
 
Scopul întâlnirii este, de a fi prezentat proiectul ”Rural Activ - Antreprenoriatul non-agricol rural, șansă a dezvoltarii sustenabile a zonelor rurale” , proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Participanții la întâlnire, au fost informați, asupra oportunităților de finanțare, a investițiilor non-agricole din mediul rural, prin accesarea de fonduri nerambursabile și care sunt pașii de urmat pentru ca visul unui întreprinzător particular, să prinda contur..
Informațiile au fost primite cu mult interes , majoritatea celor prezenți , înțelegând că prin acest program, ideile pot devenii realitate , prin obținerea fondurilor europene .
In partea a doua a întâlnirii, organizatorii au discutat cu cei interesați să obțina fonduri europene nerambursabile, RomActiv Business Consulting asigurandu-i de tot sprijinul la scrierea și depunerea fiecarui proiect, consultanța fiind gratuia .

VECINUL MEU RROM ” un nou program ambițios
Fundația SOROS Romania ,în parteneriat cu Primaria Sărulești și comunitatea de rromi locala , deruleaza programul ”Vecinul meu rrom” , în comuna Sărulești, județul Călărași, avand ca scop îmbunătățirea condițiilor de locuire din comunitate, încercând astfel să se diminueze gradul de săracie .
La sediul Primariei Sărulești, în dupa-amiaza zilei de 12 iulie 2011, a avut loc o întâlnirea între parteneri, unde s-au purtat discuții, legate de activitățile ce se vor derula în cadrul proiectului.
Primarul comunei Sărulești, Domnul Niculae Ghedzira , a subliniat necesitatea acestor programe, care vin in sprijinul celor aflati in dificultate 
Proiectul iși propune, construirea a 2 locuințe , de care vor beneficia doua familii sărace din comunitate și alte 5 locuințe vor fi renovate. Tot acum , se va construit si un Centru Social , unde rromii din localitate , vor participa la întâlnii, cu ocazia diverselor evenimente , activități educative , recreative,… ce se vor desfasura aici .
Consolidarea ,amenajarea și reabilitarea altor cinci locuințe, se va face cu sprijinul direct al comunității de rromi.
Familiile beneficiare vor fi selectate, de un comitet, ales din cadrul membrilor comunitații
Participanților la întâlnire și celor din comunitatea de rromi , le-au fost prezentate, machetele viitoarelor locuințe, proiectate de un grup de arhitecți,ce au ținut cont, de nevoile și dorințele viitorilor beneficiari.
Imaginile din timpul întâlnirii ,surprind interesul tuturor celor prezenți, pentru a se informa și a participa activ la acest eveniment, în ciuda temperaturii toride de vara 
 
SILVIA ANGHEL

Niciun comentariu: