joi, 6 octombrie 2011

Noua biserică din Măgureni are nevoie de ajutorul vostru!


Aceasta parohie este formata din doua sate, si anume, Magureni ( cu un numar de 30 de familii) si Sandulita ( cu un numar de 140) si au Biserica satului cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Localnicii sunt de varsta foarte inaintata, dar foarte apropiati de Biserica. Biserica se gaseste intr-o zona defavorizata (din pacate), mai precis langa comuna Sarulesti, Judetul Calarasi, la o distanta de aproximativ 50 km de Bucuresti. In momentul de fata sfintele slujbe sunt savarsite intr-o Capela mica de lemn (mai bine zis din scanduri), neincalzita, izolata doar cu polistiren si carton pentru a mai apara de vant si frig. Insa cu ajutorul primariei am primit ca donatie o bucata de pamant unde s-a inceput contructia unei Biserici zdravene, facuta dupa norme, din beton, cu o fundatie foarte solida.
Biserica parohiala se afla in constructie incepand cu anul 2005 (atunci s-a pus piatra de temelie), iar ce s-a construit pana in stadiul actual s-a facut numai si numai din donatiile oamenilor. S-a ajuns cu constructia acesteia pana la acoperis, care este din tabla zincata si s-a reusit sa se monteze si geamurile (in numar de 9), in vara anului 2010.
Rugamintea noastra este urmatoarea: va cerem ajutorul oricat de mic ar fi acesta, pentru a putea duce la finalizare aceasta lucrare de contructie a Bisericii. In momentul de fata mai avem de facut catapeteasama si apoi putem demara lucrarile de pictura. Acestea sunt cele mai importante actiuni in momentul de fata si apoi ne putem muta in Casa noua ca sa-i putem da slava Lui Dumnezeu.
Acest ajutor pe care vi-l cerem poate consta si in materiale  de constructii, in alimente, sub orice forma, numai putere si buna vointa sa existe si nu in ultimul rand credinta in Dumnezeu.
Biserica din acest sat ca semn de multumire la toate slujbele savarsite va face pomenire asupra celor care au ajutat, si vor fi trecuti ca si binefacatori ai acesteia in pomelnicul mare al Bisericii.
Preot paroh Miros Gheorghe.
DUMNEZEU SA NE AJUTE!


Preluare de pe site-ul bisericii Măgureni, http://www.bisericamagureni.ro/

Niciun comentariu: