miercuri, 12 octombrie 2011

Sarulesteni pregatiti-va portofelele!

 Mai aveti aproximativ 19 zile in care sa va achizitionati si montati anvelopele de iarna pentru masina dvs, de la 1 Noiembrie, Politia Romana promite impartirea unor amenzi usturatoare in cazul in care soferii vor fi surprinsi pe drumurile publice cu masinile neechipate, mai exact intre 2500 si 5000 lei (in lei vechi ameda este cuprinsa intre 25 000 000 si 50 000 000 lei), si posibilitatea retinerii talonului.

Si totusi exista o portita prin care puteti sa circulati cu anvelopele de vara!

In cazul in care circulati cu masina neechipata pe un drum fara gheata, polei si zapada veti scapa de amenda, dar in cazul in care veti fi surprins de un viscol si veti bloca drumul, pe langa amenda pe care o veti lua pentru lipsa cauciucurilor veti mai fi obligat sa platiti si titluri de despagubire emise de CNADNR cu o valoare cuprinsa intre 1000 si 4000 de lei. Iar faptul ca circulati in interiorul localitatii nu va scapa de pedeapsa. legea este aceeasi in interiorul localitatilor (oraselor), cat si in afara acestora.

Specialistii spun ca anvelopele de iarna isi pastreaza proprietatile pe timp de iarna si nu se intaresc, astfel fiind posibila rularea pe strazile acoperite cu gheata, polei sau zapada, in cazul cauciucurilor all season situatia este total diferita acestea nefiind recomandate deoarece pe timp de iarna sunt prea tari, iar pe timp de vara sunt prea moi, specialistii spun ca termenul de ''all season'' este un artificiu pur comercial pentru a spori vanzarile. Ca sa fie considerate anvelope de iarna acestea trebuie sa prezinte inscriptiile M/S, M-S, M&S {MUD (Noroi) si SNOW (Zapada)} precum si cateva semne distincte cum ar fi un fulg de zapada sau o creasta alpina.
Daca detineti anvelope de iarna trebuie sa aveti in vedere si gradul de uzura al acestora deoarece in cazul in care veti fii surprins in trafic de echipajele politiei pe langa verificarea anvelopelor acestia vor masura si uzura acestora.

Asadar: Si daca nu ai cauciucuri platesti, si daca nu le cumperi, portofelul il golesti.

Dan Vasile

Niciun comentariu: