marți, 18 octombrie 2011

Recensamantul Populatiei si al Locuintelor (RPL) 2011

In perioada 20 - 31 Octombrie se va efectua pe intreg teritoriul Romaniei RECENSAMANTUL POPULATIEI SI AL LOCUINTELOR (RPL), conform OG nr. 36/2007 privind efectuarea recensamantului populatiei si al locuintelor din Romania in anul 2011.

''Recensamantul este singura operatiune care produce la intervale regulate numararea oficiala a populatiei pe teritoriul unei tari si in cele mai mici sub-teritorii geografice ale sale , impreuna cu un numar selectat de caracteristici demografice si sociale ale populatiei. De asemenea, produce informatii referitoare la stocul de locuinte. Aceasta operatiune are avantajul abtinerii informatiei referitoare la doua universuri - populatie si conditii de locuit - in cadrul aceluiasi proces de inregistrare.'' - INS (Institutul National de Statistica)

Pe data de 19 Octombrie incepe prima etapa a recensamantului si anume vizita preliminara in care recenzorii vor furniza cat mai multe informtii cetatenilor privind recensamantul.

ATENTIE!

Metoda de culegere a datelor va fi prin intervievarea directa a populatiei de catre recenzori, la domiciliul cetatenilor, raspunsurile fiind inscrise in chestionarele de recensamant.

Chestionarele care vor trebui completate contin informatii importante despre fiecare persoana in parte, despre locul ei de munca, veniturile obtinute sau proprietatile sale.

Pentru cei ce vor sa se familizarizeze cu cele 8 chestionare,acestea  au fost publicate pe Internet la adresa http://www.recensamantromania.ro



Cum recunoasteti recenzorii?


In cazul comunei noastre, recenzorii sunt localnici (in general persoane din primarie) si vor putea fi usor de reperat. In momentul in care acestia se vor prezenta in fata dvs isi vor prezenta legitimatiile, in cazul in care aveti dubii privind un recenzor puteti apela oricand in perioada 20 - 31 Oct. 2011 numarul primariei 0242 311 935 (L-V 8.00 - 20.00).
In cazul in care nu primiti recenzorul sau refuzati sa furnizati informatiile cerute de acesta,  va amintim ca sunteti pasibili de amenzi usturatoare ce pot ajunge pana la 5 000 lei!.


Dan Vasile

Niciun comentariu: