marți, 31 ianuarie 2012

O BRETEA DE ACCES DIN AUTOSTRADA SOARELUI LA SĂRULEŞTI

O temă atractivă de campanie electorală pentru politicienii din zona – cine va muta primul?

    Pentru comunele Săruleşti, Tămădău, Gurbăneşti, Nicolae Bălcescu şi chiar Valea Argovei, accesul către autostrada ar însemna un impuls concret, o oportunitate de relansare economică şi în acelaşi timp socială. Aproximativ 15000 locuitori din comunele mai sus menţionate, ar putea deveni beneficiari direcţi sau indirecţi ai acestei investiţii şi cu siguranţă, un sentiment de bunăstare economică şi de ce nu şi civică, ar putea fi indus de această oportunitate.
    Pentru mediul de afaceri din zonă, realizarea unei asemenea iniţiative ar constitui un suport extrem de util pentru a adăuga plusvaloare produselor sau serviciilor locale, cel puţin din punct de vedere al diminuării parcursului până la principalele pieţe de desfacere, şi ne gândim în primul rând la piaţa Bucureştiului.
    Din Săruleşti, pe autostradă, pentru a ajunge la Bucureşti, ai nevoie de maxim 25 minute. Nu numai din acest punct de vedere accesul la autostrada este benefic pentru întreaga zonă. Există o modă în lume de a-ţi desfăşura activitatea într-o aglomeraţie urbană şi de a locui în proximitatea acesteia “la ţară”, astfel încât naveta casa-serviciu să fie extrem de facilă. Atractivitatea turistică, competiţiile de pescuit sportiv, ecologic şi de agreement, lipsa unor factori poluanţi, preţul relativ accesibil al terenurilor ar putea fi factori de atractivitate pentru dezvoltatori, sau de fapt pentru oricine care ar dori să-şi construiască o casă şiş a locuiască în acest areal.
    Într-o schemă logică despre acest subiect, ar trebui să analizăm în continuare impactul generat de noi locuri de muncă, de dezvoltarea unor servicii, de capacitatea de plată a cetăţenilor, despre nivelul de trai sau influenţe pozitive asupra bugetelor locale.
    Despre toate acestea se poate vorbi, dacă o precondiţie s-ar rezolva ca urmare a preluării de către un politician vizionar a acestei teme în agenda sa de lucru din apropiată campanie electorală.
    Cine va mută primul? – Ca să îl urmăm!


Primar comuna Săruleşti
Nicolae GHEDZIRA

2 comentarii:

adra spunea...

O idee foarte buna. O sustin. Pacat ca e doar un vis frumos.

dan eugen spunea...

Frumoasa idee, doar ca din pacate este greu de pus in practica. Nu inteleg de ce nu se construiesc mai multe puncte de acces pe aceasta autostrada. De exemplu, foarte util si cu investitii destul de mici, ar fi un nod de acces la podul care traverseaza autostrada soarelui in zona Vadul Anei - Branesti. Ar fi extrem de util si ar dezvolta f mult zona. Dar slabe sperante, nu pare nicio persoana cu functii de decizie interesata.