miercuri, 29 iunie 2011

Ansamblul de dansuri ,,Valea Mostiştei” – glasul tradiţiei la Săruleşti


Obiceiurile şi datinile din lumea satului revin tot mai des în atenţia modernităţii. Trezindu-se, parcă, dintr-un somn prelung. cutumele şi tradiţiile străvechi sunt o piedică importantă în calea dezrădăcinării culturale a populaţiei rurale.

Ansambulul de dansuri ''Valea Mostistei'' a luat fiinta in anul 2009 sub coordonarea Primariei Sarulesti si a Scolii cu Clasele I – VIII Sarulesti-Gara si este din 12 perechi din copii cu varste cuprinse intre 11 si 16 ani de pe raza intregii comune Sarulesti.
In planurile de viitor se ia in considerare extinderea ansamblului prin formarea unui nou grup de copii incepand cu varsta de 9 ani.

Din anul infiintarii pana in prezent ansamblul a fost prezent in cadrul mai multor evenimente locale, nationale si internationale:

  • Prima prestatie in in fata publicului a fost in anul 2009 cu ocazia zilelor comunei.
  • In anul 2010 acestia au avut parte de prima iesire din tara cu ocazia festivalului zilei copiilor in Cinarcik – Turcia.
  • Dupa prestatia din Turcia ansamblul a fost prezent in diferite evenimente organizate in judet sau in tara.
  • In anul 2011 ansamblul Valea Mostistei au avut o prestatie ireprosabila in Bulgaria in regiunea Silistra , localitatea Kajnardza (n.r.Cainargea)

    La invitatia Centrului Cultural Judetean Calarasi in data de 4 Iunie copii din ansambul de dansuri Valea Mostistei vor participa la un festival international de dansuri populare in Bulgaria orasul Velingrad. Copii nostri vor reprezenta Romania in cadrul evenimentului.

     publicat de: Dan Vasile
    Toate drepturile rezervate

Niciun comentariu: