joi, 22 martie 2012

Şcoala Săruleşti participă la concursul MaST!

În anul şcolar 2011/2012 Inspectoratul Şcolar Călăraşi, a lansat cea de-a doua ediţie a concursului naţional de matematică şi ştiinţe - “MaST” la care şi-a anunţat participarea şi Şcoala Săruleşti. Tema proiectului cu care ne vom prezenta este legată de recuperarea materialelor reciclabile şi transformarea lor în material didactic sau material de uz casnic. Fiecare etapă a proiectului urmăreşte în primul rând, formarea unui comportament civic în rândul elevilor, pornind de la un slogan simplu...” şi gestul tău contează”. Vor învăţa care sunt materialele reciclabile, de câte categorii sunt, de ce le reciclam şi ce putem realiza cu ajutorul lor, simplu, eficient şi util. Expoziţia cu lucrările tuturor elevilor şcolilor participante, va avea loc la Călăraşi în săptămâna 2-6 aprilie. Printre lucrările pregătite de eleviii de la Săruleşti se regăsesc: o turbină eoliană, săpun din ulei vegetal uzat, compost (un îngrăşământ natural realizat din produse biodegradabile), costume din hârtie reciclată, accesorii, elemente decorative şi o hartă a României.
Totodată, informez locuitorii din Săruleşti şi nu numai, că luna această şcoală a depus un proiect cu finanţare nerambursabilă de 5000 de euro, bani care se vor înveşti în înlocuirea unui număr cât mai mare de ferestre din clădirea şcolii, cu ferestre termopan. Pentru a câştiga acest proiect, avem nevoie de voturile dumneavoastră online, pe site-ul finanţatorului (compania Petrom), adresa o veţi găsi pe noua pagină de facebook a şcolii (http://ro-ro.facebook.com/people/Scoala-Sarulesti). Startul se va da la începutul lunii aprilie şi se va putea vota toată luna, aşa încât în luna mai vom şti dacă iarna viitoare temperaturile în sălile de clasa ne vor permite să ne desfăşurăm activitatea educaţionala într-un climat optim.
Elevii clasei a VI-a, vor derula tot în cursul lunii aprilie, proiectul internaţional “U4energy”, având ca temă economisirea energiei atât în şcoală dar şi acasă, oferindu-vă în acelaşi timp soluţii precum utilizarea surselor de energie alternativă sau simplă înlocuire a becurilor incandescente cu becuri fluorescente.
Pentru elevii dornici de concursuri, Scoala Săruleşti anunţa că “Olimpicii cunoaşterii” va aşteaptă cu cinci variante de concurs (limba romana, limba engleză, limba franceză, matematica şi cultura generală) taxa fiind de 10 Ron/disciplina cu menţiunea că probele se vor susţine în lunile aprilie şi mai conform unui grafic existent în regulamentul concursului şi pot participa toţi elevii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 14 ani.
Vă doresc succes în tot ceea ce faceţi şi nu uitaţi să ne fiţi alături în luna aprilie, votând online proiectul finanţat de Petrom!


Redactor: Mihaela Spina

Niciun comentariu: