joi, 22 martie 2012

GRUPUL DE ACŢIUNE LOCALA VALEA MOSTIŞTEI , Judetul Călăraşi, din luna decembrie 2011, porneşte la treabă.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Teritoriului, a emis Decizia de Autorizare, pentru Asociaţia “GRUPUL DE ACŢIUNE LOCALA VALEA MOSTIŞTEI”, în luna decembrie 2011.
Acest document atestă faptul că, din decembrie 2011, GAL-ul devine o asociatie funcţională , ce poate desfăşura activităţile specifice:Implementarea strategiei de dezvoltare locală ,Implementarea proiectelor de cooperare, Funcţionarea Grupului de Acţiune Locală,dobândirea de competenţe si animarea teritoriului.
GAL-urile reprezintă un parteneriat public-privat local, constituit din entităţi provenind din diferite sectoare socio-economice locale.
GAL-ul Valea Mostiştei işi propune dezvoltarea capacitătii administraţiilor publice locale, a reprezentanţilor mediului de afaceri şi a organizaţiilor neguvernamentale din Microregiunea Valea Mostiştei.
Luând în calcul, interesele privind dezvoltarea locală identificate, la nivelul comunităţilor membre ale teritoriului,dar şi viziunea de ansamblu asupra dezvoltării teritoriale ,în concordanţă cu Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Strategia de Dezvoltare Locală a teritoriului Valea Mostiştei, se centrează pe trei direcţii:
-Facilitarea transformării şi modernizării agriculturii, pentru a o face mai competitivă şi pentru a contribui la creşterea economică din teritoriu;
-Valorificarea potenţialului natural ,cultural si asezării geografice a teritoriului ,în scopul susţinerii dezvoltării turismului de agrement;
-Susţinerea dezvoltării antreprenoriatului şi facilitarea tranziţiei forţei de munca din domeniul agricol către sectoare economice non-agricole.
Proiectul dezvoltă o construcţie instituţională la nivel local ,facilitează, prin interacţiunea diferiţilor parteneri, procesele de adaptare şi de schimbare din sectorul agricol şi nu numai, propune diversificarea economiei rurale şi asigură imbunătăţirea calităţii vieţii.
GAL-ul Valea Mostiştei ,este format din 104 membrii , iar bugetul proiectului este de aproximativ 3.600.000 euro,bani din care se vor finanta proiectele ce se vor dovedi eligibile.
Perioada de implementare a Planului de Dezvoltare Locală este de cinci ani. 

Redactor: Anghel Silvia 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Speram sa aveti rezultate foarte bune, afisati modul in care se pot inscrie noi membriisi temele pentru proiecte, pot veni propuneri si sugestii valoroase de la orcine.

sarulesti spunea...

Stimate cititor, ma multumim ca urmariti blogul nostru si speram sa ne ramaneti alturi si pe viitor, orice sugestie/intrebare pe care doriti sa o adresati echipei GAL o puteti adresa pe adresa primaria_sarulesti@yahoo.com sau pe sarulestiazi@yahoo.com si noi vom obtine raspunsul pentru dvs.
Va multumim