luni, 13 februarie 2012

Un nou COD PORTOCALIU asupra judetului Calarasi.

COD PORTOCALIU!
Fenomene vizate: Ninsori abundente si intensificari ale vantului
In intervalul 13 Februarie - ora 12 / 14 Februarie - ora 02, va ninge abundent in partea de sud si sud - est a tarii, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 55 Km/H, temporar viscolind si spulberand zapada. Se va depune un nou strat de zapada, ce va depasi local 30 cm si izolat 50 cm.


La ora actuala A2, DN 3 si DJ 303 sunt inchise traficului, comuna ramanand iarasi izolata de restul lumii, aprovizionarea cu paine in Sarulesti-Gara si Sandulita s-a facut greoi dar totusi s-a facut, nu putem spune insa acelasi lucru si de restul satelor din comuna. De la debutul evenimentelor meteo s-au distribuit pana acum in trei transe 1400 de paini si sute de conserve, pate si iaurt in satul Solacolu care este izolat si inghitit de zapezi, deasemenea s-a reluat partial si alimentarea furnizarii energiei electrice si asta cu imensul ajutor acordat de domnul Neagu Constantin care s-a plimbat cu scara in carca prin tot satul pe o vreme naprasnica.

Un alt sat aflat in dificultate maxima este si satul Polcesti in care s-a asigurat cu mare greutate distribuirea painii  si din nefericire reteaua de energie electrica a picat iarasi in sat, autoritatile au depus eforturi considerabile pentru deblocarea drumului (''Soseaua Polcestilor'') dar acesta a ramas in continuare inchis datorita conditiilor meteo nefavorabile, transferul alimentelor se face foarte greoi cu un buldoexcavator pe camp deoarece drumul este impracticabil din cauza vantului ce troieneste zapada, deasemenea in polcesti s-a distribuit si conbustibil pentru centrale, oamenii neavand cum sa-si procure materia prima pentru incalzirea locuintelor.

Sectorul de drum Sandulita - Sarulesti-Sat este in continuare inchis datorita troienelor foarte mari de pe DJ 303, aprovizionarea magazinelor din Sarulesti-Sat fiind practic imposibila, o pacienta ce a apelat la ambulanta prin intermediul medicului de familie dna DR. Popsa Mihaela, si a domnului primar Niculae Ghedzira, a fost transportata la ambulanta cu ajutorul unei vole, accesul in sat fiind imposibil autoturismelor, intr-o situatie destul de delicata se afla deasemenea si cetatenii din Magureni si Satucu (Manciu).
In dificultate s-au aflat si angajatii benzinariilor OMV de pe A2 (KM 49 Sarulesti), acestia ramanand izolati in interiorul statiilor timp de aproape 8 zile, fiindu-le imposibil sa se deplaseze catre locuintele lor din Lehliu, Razvani si Dragalina.

La aceasta ora absolut toate cursele CFR relatia Bucuresti - Constanta si retur au fost anulate!

Redactor: Dan Vasile

Niciun comentariu: