duminică, 5 februarie 2012

Povestea continua! Cod Portocaliu in judetul Calarasi.

Daca dupa ploaie va gandeati ca scapati de ninsori si vant va inselati amarnic , meteorologii Administratiei Nationale de Meteorologie au emis astazi la ora 13 o atentionare de tip cod portocaliu pentru sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia si Oltenia.
Fenomenele vizate sunt: Ninsori, intenificari ale vantului ce poate sa bata in rafale de cate 70 - 80 Km/H, iar vizibilitatea va scadea si sub 50 M. Viscolul se va manifesta in noaptea de 5 spre 6 in sudul Moldovei si in Baragan, apoi se va extinde spre celelalte regiuni mentionate, atingand intensitatea maxima in perioada 6 Februarie , ora 14 - 7 Februarie ora 18.

Primul pas al acetei atentionari meteorologice  a fost deja atins si anume precipitatiile mixte ce au format un polei extraordinar si a reusit sa faca traficul pe sosele un calvar. Tronsonul de pe Autostrada Soarelui, Bucuresti - Lehliu este momentan inchis, pe DN3 se circula greu iar pe DJ 303 Calaresti - Sarulesti circulatia este aproape impracticabila si sunt sanse extre de ridicate sa ramaneti blocati pe drum, chiar si masinile de teren parcurg cu deosebita dificultate acest tronson.
Datorita ploii ce a cazut toata dimineata cablurile de electricitate si de telecomunicatii sunt extrem de incarcate cu gheata si la un vant ceva mai puternic se pot rupe, si chiar daca nu bate vantul tot exista pericolul sa ramanem cufundati in bezna din cauza pomilor ce se rup precum hartia datorita greutatii exercitate de gheata asupra lor.

LAST MINUTE!
 
Mai multe gospodarii au ramas fara energie electrica din cauza crengilor ce au cazut peste firele de electricitate, iar cativa cetateni au ramas fara internet din exact acelasi lucru.
Magazinele alimentare si-au suplimentat stocurile de alimente de stricta necesitate, iar oamenii din sat incearca de zor sa stranga crengile copacilor ce s-au rupt din cauza greutatii ghetii si risca sa cada in capul trecatorilor.

Niciun comentariu: