joi, 14 iulie 2011

Atentionare meteorologica COD GALBEN!

     Vineri, Sambata si Duminica vremea va fi caniculara, iar indicele de confort termic se va situa peste pragul de 80. In zona noastra este posibil ca temperatura aerului sa depaseasca 35 grade Celsius la umbra, ceea ce inseamna ca la nivelul asfaltului temperaturile pot ajunge pana la intervalul de 40 - 45 de grade.

     Recomandarea specialistilor este sa evitati deplasarea sub razele directe ale soarelui, sau daca sunteti nevoiti sa o faceti este recomandat sa purtati imbracaminte deschisa la culoare, din fibre naturale (bumbac, matase, in), iar capul trebuie acoperit cu o plarie sau o sapca pentru prevenirea insolatiei si nu uitati sa consumati cat mai multa apa, ceaiuri, sucuri naturale, musai de evitat alcoolul, cofeina si tutunul.
    Ochii trebuiesc si ei protejati de soare si este musai ca lentila ochelarilor sa fie deschisa la culoare de recomandat verde sau maro, cu toate ca o lentila foarte inchisa va da falsa impresie de confort efectul este cu totul invers, datorita luminozitatii foarte slabe data de ochelarii de soare inchisi la culoare, retina ochiului este mult mai expusa la radiatiile solare astfel existand riscul aparitiei unor afectiuni oftalmologice. Totodata sa nu uitam si de protectia plielii, iar in acest caz trebuie sa aplicam cu cel putin 30 de minute inaintea expunerii la soare o crema cu protectie solara UVB/UVA cu factor cat mai ridicat.



Articol redactat si publicat de: Dan Vasile

Niciun comentariu: