sâmbătă, 30 iulie 2011

Razie in cartierul rromilor din Sarulesti-Gara.

       Joi in jurul orei 6.00 dimineata a avut loc o razie de amploarte in cartierul rromilor din Sarulesti-Gara, in actiune au fost implicati aproximativ 150 de politisti, jandarmi si forte SIAS (Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale).
Scopul actiunii a fost identificarea si arestarea preventiva a mai multor suspecti de furturi de masini , aproximativ 300 de masini marca Dacia au fost furate din Bucuresti si dezansamblate in cartierul rromilor din Sarulesti. Au fost efectuate 7 perchezitii si au fost retinute sapte persoane pentru audieri, printre cei retinuti facand parte si fiul bulibasei.
       Insa acest lucru nu inseamna ca rromi s-au speriat atat de tare incat sa-si inceteze clasica activitate si cu siguranta vom mai auzi de astfel de evenimente.

Anunt Sarulesti News

Esti o persoana capabila, responsabila si serioasa?
Vrei sa te implici activ in viata comunitatii tale, vrei sa te afirmi? Daca da te asteptam in echipa Sarulesti News.
Sarulesti News inscrie voluntari din comuna Sarulesti, pentru a face parte din redactia Sarulesti News si Sarulesti Azi.

Daca intamplarea face sa fi din Sarulesti , jud Buzau, Vaslui si Valcea va asteptam cu bratele deschise in echipa noastra!

Actiuni bazate pe voluntariat!
Imscrierile se fac la adresa: recl.sarulesti@gmail.com sau sarulestiazi@yahoo.com, telefonic si fax la 0242 311 935 interior 17 sau la sediul Primariei Sarulesti: Str Mihail Andricu , Sat Sarulesti-Gara, Com Sarulesti, Jud Calarasi, Cod Postal: 917219

Caravana beeep

Miercuri 3 August caravana beeep Cosmote se va opri si in Sarulesti, astfel in standul ce va fi amenajat in sat, cetatenii isi vor putea face abonamente de telefonie, vor putea achizitiona telefoane la oferte speciale sau resemna contractele.

Evenimentul este sustinut de Primaria Sarulesti, avand ca partener media ziarul electronic Sarulesti News!

Toti operatorii de servicii ce doresc sa-si prezinte ofertele isi pot ansambla gratuit un stand langa standul Cosmote.

Revenim cu detalii din cadrul evenimentului.

luni, 25 iulie 2011

Gaming - Dota



Salutari ! Deoarece multa lume ma intreaba : ce e Dota , cu se mananca , am sa dedic acest articol in care am sa va prezint ce inseamna Dota .
Dota este defapt un mod pentru jocul Warcraft III, adica o harta customizata. Ca si gen este un action/rpg , Dota defapt a deschis acest gen in lumea gamingului si ca exemple dam HoN ( Heroes of Newerth) si LoL (League of Legends) .
Gameplay-ul consta in controlul eroului tau cu abilitati unice din cei peste 100. Numeroase iteme si pot fi cumparate in joc pentru a face caracterul mai puternic. Scopul jocului este distrugerea cladirii principale din tabara cealalta, iar asta se face numai prin teamwork(lucru in echipa).
Unitatile inamice (creepi si eroi) pot fi distruse pentru a obtine experianta si gold. Experienta te va ajuta in cresterea in levele pentru a deschide mai multe abilitati. Goldul se foloseste la cumpararea de iteme .
Dota este un joc in care tot timpul devii mai bun , fiecare joc este total diferit de celalalt. Tot ce conteaza este priceperea jucatorului si a coechipierilor sai.
Recomand vizualizarea profilului lui ebollas de pe youtube http://www.youtube.com/user/ebollass in care prezinta (in romana) eroii din Dota si skilurile lor , itemele , skil order dar si showmatchuri ale romanilor nostrii in competitii oficiale internationale.
Pentru a juca Dota e nevoie de Warcraft III instalat cu versiunea 1.26 si programul Garena si cont aferent.


Redactor: Tanasi Valentin

sâmbătă, 23 iulie 2011

Amy Winehouse a decedat!

In ciuda faptului ca nu are nici cea mai mica legatura cu comuna Sarulesti , dar consideram ca este de ajuns faptul ca muzica ei a ajuns in sufletul tuturor si mult timp hiturile ei au rasunat si prin boxele adolescentilor din Sarulesti si nunumai, va anuntam cu durere in suflet ca celebra cantareata britanica s-a stins din viata.

Celebra cantareata s-a nascut in data de 14 Septembrie 1983 (anul acesta ar fi implinit varsta de 28 de ani), si a cucerit lumea cu piesa ''REHAB'', piesa ce a dominat si in Romania mult timp clasementele muzicale, in data de 14 August ar fi trebuit sa sustina un concert in Bucuresti, ce a fost anulat tocami din cauza problemelor cu care cantareata se confrunta.

Amy Winehouse  se afla intr-o continua lupta cu dependenta de alcool si droguri si se pare ca astazi a pierdut batalia, aceasta a fost gasita decedata in locuinta ei iar din primele cercetari se pare ca a murit din cauza unei supradoze.

Dumnezeu s-o ierte!





Redactor: Dan Vasile

Informare Meteorologica de ploi si vijelii

Nici nu ne-am revenit bine dupa fenomenele meteorologige de saptamana trecuta in care am avut parte de canicula, vijelii si iarasi canicula, ca meteorologii emit iarasi o informare ce va cuprinde si judetul Calarasi si va ramane in vigoare pana pe data de 25.Iul.

 23.07 - ora 21 / 25.07 - ora 21

In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica va cuprinde treptat toate zonele tarii. Pe arii extinse vor fi ploi torentiale, descarcari electrice si intensificari ale vantului; vor fi conditii de grindina. Intensitatea fenomenelor va fi mai mare in sud-vestul, vestul si centrul teritoriului, precum si in toate zonele de deal si de munte, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 50 l/mp.
Sursa ANM

miercuri, 20 iulie 2011

Palma grea pe obrazul Sarulestiului.

       Furturile repetate de fier din comuna si in mod special de la calea ferata ne-au propulsat iarasi in presa nationala, acest lucru nu ne face deloc placere dar asta este realitatea.
Cireasa de pe tort vis-a-vis de furturile de la calea ferata a fost facuta in momentul in care un cetatean al comunei se cam impiedica de bariera si a dorit sa o demonteze, probabil "batul frumos'' colorat in rosu si alb si cu luminite ar fi aratat fenomenal in curtea dansului.
Datorita acestui incident un tren de pasageri a stationat minute in sir in gara deoarece demontarea barierei a actionat sistemul de avertizare si astfel traficul feroviar in zona a fost oprit temporar.

Vedeti reportajul aici:
Sursa PRO TV
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/nimic-nu-le-scapa-hotilor-nici-macar-barierele-de-cale-ferata-furturile-ajung-la-10-mil-de-lei-an.html

Redactor: Dan Vasile

marți, 19 iulie 2011

Romania reprezentata in Bulgaria de dansatorii din Sarulesti.

      Notorietatea Ansamblului de dansuri populare Valea Mostistei creste vazand cu ochii. Dupa multiple prestatii locale , nationale si internationale (Turcia si Bulgaria), copii au fost prezenti in cadrul Festivalului International de Dansuri Populare din orasul Velingrad, Bulgaria unde ansamblul din Sarulesti au avut deosebita onoare de a reprezenta Romania.
Evenimentul a debutat pe data de 6.Iulie si a durat 3 zile, iar reprezentatia Romaniei a fost in prima zi a festivalului, imediat dupa prestatia Bulgariei. In cadrul festivalului au fost prezente mai multe ansambluri din Bulgaria, Turcia, Macedonia si Croatia.
Toti copii au fost recompensati cu diplome de participare si au avut ocazia de a se relaxa in statiunea cu cele mai multe izvoare termale din Bulgaria.











Calarasi ramane ''galben''

Dupa zile intregi de canicula si o atentionare cod galben de ploi si vijelii in care Duminica Sarulestiul a avut parte de pomi rupti , ziduri daramate ale unei cladiri in constructie, geamuri sparte precum si cabluri electrice smulse de pe stalpi si servicii de telecomunicatii fixe intrerupte, dupa care jumatate de comuna s-a cufundat in inntuneric datorita lipsei energiei electrice , saptamana aceasta a debutat iarasi cu o atentionare Cod Galben de canicula in care vom avea parte de temperaturi de pana la 38 de grade celsius la umbra.

Intervalul 19 iulie, ora 12 - 20 iulie, ora 18:
Vremea va fi caniculara in sudul si estul tarii, iar indicele confortului termic temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80. Maximele temperaturii aerului vor depasi 35 de grade, iar in Lunca Dunarii si in Baragan se vor atinge 37...38 de grade.
In ziua de 19 iulie regimul termic canicular va afecta si regiunile vestice.


Intervalul 20 iulie, ora 09 - 21 iulie, ora 18:
Instabilitatea atmosferica se va accentua incepand din vestul tarii si va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. Izolat cantitatile de apa vor depasi 50 l/mp si vor fi caderi de grindina.

Sursa prognoza: ANM

luni, 18 iulie 2011

Accident pe A2 in dreptul comunei Sarulesti

Foto Simbol
    
Azi 18.Iulie in jurul orei 9:00 un autoturism marca Dacia 1310 Break s-a proptit in balustrada spatiului de servicii de pe A2 KM 49, din directia Bucuresti-Constanta , cel mai probabil soferul ce a dorit sa intre in spatiul de servicii, rula cu viteza si nu a apreciat corect distanta intrand in balustrada si ramanand cu masina suspendata pe ea.
      La locul faptei s-a prezentat un echipaj al ambulantei.

Pentru cunoscatori: RoWoW se intoarce...


Salutari ! Blogul nostru incepe de astazi reportajul saptamanal de gaming. Daca tot incercam sa deschidem cu fast , va anunt ca s-a deschis server de World of Warcraft Cataclysm romanesc. Da, sunt baietii de la RoWoW care au avut si Wotlk . De data aceasta BlackRock este tot un server Blizzlike care doreste sa ofere cea mai buna calitate. Este deschis de 10 zile , deci puteti fii printre primii de pe server si este si foarte populat.
Cataclysm ne aduce doua rase noi Worgenii de la alianta si Goblinii pentru hoarda dar si zone , battlegrounduri , raiduri si instante noi, dar si fly mount in Azeroth. Toate celelalte le veti descoperi singuri.
Pentru instalare e foarte simplu , deoarece RoWoW a postat un torrent cu jocul complet instalat http://www.rowow.com/. Dupa ce ati downloadat jocul, faceti cont pe site si game on ! :D
Ratele sunt :
Experienta x 20
Reputatie x 10
Onoare x 1
Bani x 10
Serverul mai are unele buguri, dar se lucreaza la ele , si ca de obicei Hoarda domina. Pentru detalii si ajutor (gold, lvlup) ma gasiti in game la hoarda ca si Ormaz


Redactor: Tanasi Valentin

vineri, 15 iulie 2011

Ramona Gabor amendata pe A2 intre Mostistea si Sarulesti.


    Data de 13 se pare ca a fost una cu ghinion pentru Ramona Gabor, in drum spre litoral impreuna cu Monica si Irina Columbeanu, aceasta s-a pricopsit cu o sanctiune din partea politistilor pe A2 intre Mostistea si Sarulesti.
    Desi marea majoritate ar fi tentata sa creada ca Ramona a apasat prea mult pedala de acceleratie, dat fiind graba mare de care da dovada trecand pe culoarea rosie a semaforului prin Bucuresti (detalii aici), aceasta a trecut cu brio de doua radare dar a fost articulata pentru farurile pe care le-a uitat stinse pe autostrada.
    Dupa plata amenzii in valoare de 134 lei Ramona, Monica si Irina si-au vazut linistite in continuare de drumul catre mare.


Foto: Benzinaria OMV KM49 Sarulesti
Sursa Foto: Cotidianul Click

joi, 14 iulie 2011

Atentionare meteorologica COD GALBEN!

     Vineri, Sambata si Duminica vremea va fi caniculara, iar indicele de confort termic se va situa peste pragul de 80. In zona noastra este posibil ca temperatura aerului sa depaseasca 35 grade Celsius la umbra, ceea ce inseamna ca la nivelul asfaltului temperaturile pot ajunge pana la intervalul de 40 - 45 de grade.

     Recomandarea specialistilor este sa evitati deplasarea sub razele directe ale soarelui, sau daca sunteti nevoiti sa o faceti este recomandat sa purtati imbracaminte deschisa la culoare, din fibre naturale (bumbac, matase, in), iar capul trebuie acoperit cu o plarie sau o sapca pentru prevenirea insolatiei si nu uitati sa consumati cat mai multa apa, ceaiuri, sucuri naturale, musai de evitat alcoolul, cofeina si tutunul.
    Ochii trebuiesc si ei protejati de soare si este musai ca lentila ochelarilor sa fie deschisa la culoare de recomandat verde sau maro, cu toate ca o lentila foarte inchisa va da falsa impresie de confort efectul este cu totul invers, datorita luminozitatii foarte slabe data de ochelarii de soare inchisi la culoare, retina ochiului este mult mai expusa la radiatiile solare astfel existand riscul aparitiei unor afectiuni oftalmologice. Totodata sa nu uitam si de protectia plielii, iar in acest caz trebuie sa aplicam cu cel putin 30 de minute inaintea expunerii la soare o crema cu protectie solara UVB/UVA cu factor cat mai ridicat.



Articol redactat si publicat de: Dan Vasile

Intreruperi de energie electrica si internet


 Distribuitorul de energie electric ENEL Dobrogea anunta intreruperea energiei electrice in Sarulesti, vineri 15.07 pentru efectuarea unor lucrari de modernizare.
      Livrarea energiei va fi intrerupta in intervalul orar 8:00 - 16:00.

 
Cu aceasta ocazie RECL Net ne-a informat ca exista posibilitatea ca in decursul zilei de maine (n.r 15.07)  serviciul de furnizare internet sa nu fie disponibil.

Anunt RECL Net.

"Stimati clienti, in data de15.07 exista posibilitatea ca serviciile noastre sa fie indisponibile pe intreaga perioada in care SC Enel Energie Dobrogea efectueaza lucrari de mentenanta la reteaua de distributie electrica.
Ne cerem scuze pentru inconvenient si va multumim pentru intelegere".

miercuri, 13 iulie 2011

Intrerupere furnizare apa in Sarulesti-Gara

       Primaria anunta ca se vor efectua lucrari de igienizare in statia de distributie locala a apei si in consecinta pe data de 20 Iulie (a.c) furnizarea apei va fi intrerupta in intervalul orar 8:00 - 16:00 pe intreaga suprafata a satului Sarulesti-Gara.

      Cu aceasta ocazie reamintim ca apa nu este potabila si nu trebuie folosita pentru consum alimentar.

vineri, 8 iulie 2011

'''SOC si GROAZA'' la BAC...

     Dat fiind rata extrem de scazuta de promovare a examenului de Bacalaureat la nivel national , am devenit destul de curiosi sa vedem care este situatia in Grupul Scolar Agricol Fundulea, ce se afla pe primul loc in preferintele elevilor absolventi ai gimnaziului din Sarulesti.
Surpriza a fost intradevar mare, atat de mare incat era sa ''picam'' de pe scaune cand am vazut ca nu au promovat decat 19 elevi din 109, comparativ cu anul 2010 cand au promovat un numar de 85 de elevi din 100,  cea mai mare medie obtinuta acest an a fost 8.2 luata de Tanasi Valentin, elev rezident in Sarulesti.
Pe locul doi in topul preferintelor elevilor din Sarulesti se afla Liceul Alexandru Odobescu din Lehliu Gara, unde nici acolo situatia nu este tocmai roza, dar totusi este ceva mai bine cu un numar de 55 elevi promovati din 258 si media maxima 9.5.
Surpriza cea mai neplacuta a fost in Grupul Scolar Duiliu Zamfirescu din Dragalina unde o singura eleva a trecut de examen, drept rasplata exista probabilitatea ca acest liceu sa fie desfiintat si sa se transforme in unitate scolara de nivel profesional , urmand ca elevii ce doresc sa continue studiile in cadrul unui liceu sa se transfere in Lehliu Gara aflat la 50 Km distanta sau la liceele din Calarasi.

La nivel de judet au fost inscrisi in examen un numar de 2 296 de elevi din care au promovat 937.


publicat de: Dan Vasile