luni, 13 februarie 2012

Un nou COD PORTOCALIU asupra judetului Calarasi.

COD PORTOCALIU!
Fenomene vizate: Ninsori abundente si intensificari ale vantului
In intervalul 13 Februarie - ora 12 / 14 Februarie - ora 02, va ninge abundent in partea de sud si sud - est a tarii, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 55 Km/H, temporar viscolind si spulberand zapada. Se va depune un nou strat de zapada, ce va depasi local 30 cm si izolat 50 cm.


La ora actuala A2, DN 3 si DJ 303 sunt inchise traficului, comuna ramanand iarasi izolata de restul lumii, aprovizionarea cu paine in Sarulesti-Gara si Sandulita s-a facut greoi dar totusi s-a facut, nu putem spune insa acelasi lucru si de restul satelor din comuna. De la debutul evenimentelor meteo s-au distribuit pana acum in trei transe 1400 de paini si sute de conserve, pate si iaurt in satul Solacolu care este izolat si inghitit de zapezi, deasemenea s-a reluat partial si alimentarea furnizarii energiei electrice si asta cu imensul ajutor acordat de domnul Neagu Constantin care s-a plimbat cu scara in carca prin tot satul pe o vreme naprasnica.

Un alt sat aflat in dificultate maxima este si satul Polcesti in care s-a asigurat cu mare greutate distribuirea painii  si din nefericire reteaua de energie electrica a picat iarasi in sat, autoritatile au depus eforturi considerabile pentru deblocarea drumului (''Soseaua Polcestilor'') dar acesta a ramas in continuare inchis datorita conditiilor meteo nefavorabile, transferul alimentelor se face foarte greoi cu un buldoexcavator pe camp deoarece drumul este impracticabil din cauza vantului ce troieneste zapada, deasemenea in polcesti s-a distribuit si conbustibil pentru centrale, oamenii neavand cum sa-si procure materia prima pentru incalzirea locuintelor.

Sectorul de drum Sandulita - Sarulesti-Sat este in continuare inchis datorita troienelor foarte mari de pe DJ 303, aprovizionarea magazinelor din Sarulesti-Sat fiind practic imposibila, o pacienta ce a apelat la ambulanta prin intermediul medicului de familie dna DR. Popsa Mihaela, si a domnului primar Niculae Ghedzira, a fost transportata la ambulanta cu ajutorul unei vole, accesul in sat fiind imposibil autoturismelor, intr-o situatie destul de delicata se afla deasemenea si cetatenii din Magureni si Satucu (Manciu).
In dificultate s-au aflat si angajatii benzinariilor OMV de pe A2 (KM 49 Sarulesti), acestia ramanand izolati in interiorul statiilor timp de aproape 8 zile, fiindu-le imposibil sa se deplaseze catre locuintele lor din Lehliu, Razvani si Dragalina.

La aceasta ora absolut toate cursele CFR relatia Bucuresti - Constanta si retur au fost anulate!

Redactor: Dan Vasile

sâmbătă, 11 februarie 2012

Situatia drumurilor nationale 11.Feb.2012

Este a 5-a zi in care pe A2 nu se circula iar tronsonul Lehliu - Chiciu de pe DN3 este in continuare inchis.
Alimentarea cu energie electrica a fost reluata si in Sarulesti-Gara ieri in jurul orei 17.

Situatia afisata de CNADNR o puteti urmari aici:
http://www.cnadnr.ro/drumuri.php

ATENTIE!
Pe tronsonul Bucuresti - Lehliu de pe DN3 circulatia autovehiculelor cu masa mai mare de 7.5 Tone este restrictionata.
Meteorologii anunta noi ninsori incepand de astazi, si s-ar putea sa fie decretat un nou cod Galben de conditii meteo nefavorabile.

joi, 9 februarie 2012

Dezastru dupa viscol

UPDATE!

In partea de nord (''peste linie'') din Sarulesti-Gara a fost reluata alimentarea cu energie electrica , insa in partea de sud acest lucru a fost imposibil din cauza furtului de cabluri, astfel pe marea majoritate a locuitorilor din Sarulesti-Gara ii mai asteapta probabil cel putin inca 24 de ore de bezna!
Multumim hotilor pentru acest lucru, oare merita efortul depus pentru 20 de lei pe care i-a luat pe acele cabluri, si pentru cablurile de internet furate carora daca le dai foc nu mai ramane decat cenusa de ele? Poate vre-unul din hoti este amabil sa ne trimita pe adresa redactiei un mail cu al sau raspuns, dar greu de crezut fara lumina si internet, lasam totusi adresa de mail ca poate din banii scosi pe cabluri si-o fi incarcat si el cartela din smartphone-ul pe care habar nu are sa-l folosesca. sarulestiazi@yahoo.com

Mai jos va prezentam alte cateva poze facute pe directia Sarulesti - Bucuresti.
  
Cabluri rupe cazute la pamant Sarulesti-Gara

Aleea Garii (CFR) Sarulesti-Gara 

Str George Enescu (Centru) Sarulesti-Gara, pom rupt din cauza ghetii si a vantului puternic
Str Mihai Eminescu (Centru) Cablu cazut la pamant Sarulesti-Gara
Str Mihai Eminescu (Centru) Sarulesti-Gara
Siloz    Sarulesti-Gara
DJ 303 ''Valea lui Tiu'' Sarulesti-Gara
DJ 303 zona CFR - ''Valea lui TIU''/ Troienele depasesc inaltimea masinii , se circula pe o singura banda.
DN 3 - Fundulea.

Chiar daca vantul puternic si caderile de zapada s-au oprit asta nu insemna ca au trecut si problemele , fenomenele meteo prin care tocmai am trecut a lasat dezastru in urma, drep dovada Sarulesti News a ramas ''blocat'' din lipsa curentului electric in care Sarulesti-ul inca se afunda.

Bilantul este urmatorul:
- Sate izolate
- Magazine goale
- Bezna totala.

Ploaia ce a cazut a format un polei pe msaura iar cablurile electrice au plesnit din cauza vantului foarte puternic.

- Duminica 5.Feb.2012 satul Sarulesti - Sat a ramas fara energie electrica iar drumul judetean ce tranziteaza localitatea a fost blocat de nameti.
- Luni 6.Feb.2012 Sarulesti-Gara ramane fara alimentare cu energie electrica iar cablurile de electricitate sunt cazute la pamant. In aceeasi situatie se afla si cablurile de la Romtelecom si RECL Net, pagubele fiind imense si reparatia retelei de internet poate depasi chiar si o saptamana.
Pe soseaua Polcesti un stalp de inalta tensiune este rupt de vant, iar satul Solacolu ramane izolat, vantul puternic continua.
- Miercuri 8.Feb.2012 se actioneaza la deszapezirea Drumului Judetean 303 pentru a deschide ruta de acces catre DN 3. Se poate circula pe ruta Sarulesti-Gara - Sandulita, drumul de la Sandulita catre Sarulesti-Sat este blocat cu nameti ce ajung pana la inaltimea de 2 M.
In Sarulesti-Sat este reluata alimentarea cu energie electrica, in Sandulita cablurile de internet sunt cazute la pamant si furate de diversi cetateni, Sarulesti-Gara ramane cufundat in bezna.
DJ 303 Sandulita - Sarulesti Sat
- Joi 9.Feb.2012 Este deszapezit DJ 303 Sarulesti-Calareti, cu greu pot patrunde masinile cu paine si ambulantele, la ora 10.30 situatia era oarecum mai buna pe DJ 303 dar in anumite portiuni se circula pe o singura banda, dar ATENTIE! Drumul figureaza oficial ca fiind in continuare INCHIS , din pacate nu am reusit sa aflam daca este deszapezit mai departe de Sarulesti.

Autostrada Soarelui (A2) - INCHIS , la intrarea pe autostrada se afla echipaje ale politiei ce nu permit accesul pe ea.


DN 3 - pe ruta Bucuresti - Tamadau se circula greu datorita zapezii si poleiului cu maxim 60 Km/H, conform CNADNR DN3, este oficial INCHIS pe directia Branesti - Calarasi.


In tot acest interval reteaua de telefonie mobila Cosmote nu a functionat in comuna Sarulesti! Azi (9.Feb.) o masina deranjamente Enel se indrepta catre Sarulesti-Gara.


DJ 303 (Sandulita - Sarulesti Sat)



DJ 303 (Sandulita - Sarulesti Sat)
Strada din Sarulesti-Sat
DJ 303 la intrarea in Sandulita dinspre Sarulesti-Sat
DJ 303 - Intrare Sandulita (Dinspre Sarulesti Sat)


Strada din Sarulesti-Gara (cabluri cazute la pamant)
Daca aveti informatii si fotografii ce pot deveni stire , le puteti trimite prin mail la adresa sarulestiazi@yahoo.com!
O puteti face inclusiv daca nu sunteti din Sarulesti dar localitatea dvs face parte din ''GAL Valea Mostistei!''
Ramaneti cu noi!

Localitati din GAL Valea Mostistei.
- Gurbanesti
- Valea Argovei
- Tamadau
- Ileana
- Frasinet
- Lehliu Gara
-Nicolae Balcescu

duminică, 5 februarie 2012

NEWS ALERT! Drumul Judetean 303 INCHIS!!

Incepand cu orele 19:00 (05.02.2012), Drumul Judetean 303 a fost inchis pe termen nelimitat! Drumurile se vor dechide in functie de evolutia vremii in ordinea urmatoare:
- Drumuri Nationale
- Drumuri Judetene
- Drumuri Comunale

Va rugam sa evitati deplasarile de la domiciliu!
Primaria Sarulesti.

News UPDATE.

La aceasta ora vremea are tendinta de continua inrautatire, mai multe gospodarii au ramas fara energie electrica datorita cablurilor de electicitate cazute la pamant!
Trenurile inregistreaza intarzieri de zeci de minute, in acest moment Comuna Sarulesti este izolata de restul lumii , fiind privata de orice mijloc de transport!

Povestea continua! Cod Portocaliu in judetul Calarasi.

Daca dupa ploaie va gandeati ca scapati de ninsori si vant va inselati amarnic , meteorologii Administratiei Nationale de Meteorologie au emis astazi la ora 13 o atentionare de tip cod portocaliu pentru sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia si Oltenia.
Fenomenele vizate sunt: Ninsori, intenificari ale vantului ce poate sa bata in rafale de cate 70 - 80 Km/H, iar vizibilitatea va scadea si sub 50 M. Viscolul se va manifesta in noaptea de 5 spre 6 in sudul Moldovei si in Baragan, apoi se va extinde spre celelalte regiuni mentionate, atingand intensitatea maxima in perioada 6 Februarie , ora 14 - 7 Februarie ora 18.

Primul pas al acetei atentionari meteorologice  a fost deja atins si anume precipitatiile mixte ce au format un polei extraordinar si a reusit sa faca traficul pe sosele un calvar. Tronsonul de pe Autostrada Soarelui, Bucuresti - Lehliu este momentan inchis, pe DN3 se circula greu iar pe DJ 303 Calaresti - Sarulesti circulatia este aproape impracticabila si sunt sanse extre de ridicate sa ramaneti blocati pe drum, chiar si masinile de teren parcurg cu deosebita dificultate acest tronson.
Datorita ploii ce a cazut toata dimineata cablurile de electricitate si de telecomunicatii sunt extrem de incarcate cu gheata si la un vant ceva mai puternic se pot rupe, si chiar daca nu bate vantul tot exista pericolul sa ramanem cufundati in bezna din cauza pomilor ce se rup precum hartia datorita greutatii exercitate de gheata asupra lor.

LAST MINUTE!
 
Mai multe gospodarii au ramas fara energie electrica din cauza crengilor ce au cazut peste firele de electricitate, iar cativa cetateni au ramas fara internet din exact acelasi lucru.
Magazinele alimentare si-au suplimentat stocurile de alimente de stricta necesitate, iar oamenii din sat incearca de zor sa stranga crengile copacilor ce s-au rupt din cauza greutatii ghetii si risca sa cada in capul trecatorilor.

sâmbătă, 4 februarie 2012

MusicaSphere by Sarulesti News!

Sambata 4 februarie 2012, la ora 14.56 Sarulesti News a lansat sectia de entertainment MusicaSphere.
MusicaSphere este un blog de stiri ce se axeaza pe noutati din domeniul muzical romanesc si nu numai.
MusicaSphere va va tine la curent cu toate noutatile si va va prezenta cele mai noi si mai bune videoclipuri, blogul poate fi urmarit si de pe telefonul mobil accesand adresa: musicasphere.blogspot.com.

 Acum suntem mici dar cu ajutorul dvs... al cititorilor speram sa cretem mari imreuna!
Asteptam sugestiile dvs muzicale pe blog sau pe e-mail la adresa sarulestiazi@yahoo.com.
Va multumim!

MusicaSphere