joi, 24 noiembrie 2011

Ai grijă de ei! Mai târziu cu siguranţă şi ei vor avea grijă de tine.


150 de arbuşti formaţi din brazi, tuia şi ienuperi, au fost plantaţi în curtea şcolii, pentru a crea un aspect plăcut şi pentru a forma o zonă verde atât de necesară satului Săruleşti-gară, în contextul în care din păcate până la ora actuală nu s-a putut crea o altă zonă care să ofere posibilitatea de recreere, de petrecere a timpului liber, de practicare a sportului şi pentru alte activităţi asemănătoare.
Totodată s-a lansat şi campania de adoptare simbolică a acestor arbuşti de către copiii din comună inclusiv copii romi şi familiilor lor în ideea că în perspectivă, aceştia să asigure întreţinerea lor, să-i îngrijească şi în timp să se dezvolte un sentiment al proprietăţii locale faţă de rezultatul muncii lor, fiecare copac să-i reprezinte în mod simbolic pe cei care l-au adoptat şi îngrijit.
Începând cu 1 Decembrie "proprietarii" arbuştilor vor participa la o competiţie solicitându-se împodobirea festivă a acestora aşa cum fac acasă şi cu pomul lor de Crăciun.
Primăria şi Şcoala Săruleşti sunt pregătite să premieze cel mai frumos brad împodobit şi să organizeze pentru participanţii la această competiţie manifestări specifice sărbătorilor de iarnă.
La această acţiune sunt invitaţi să participe toţi cetăţenii comunei Săruleşti ce se simt atraşi de această iniţiativă.


Redactor: Dan Vasile

Niciun comentariu: