miercuri, 8 septembrie 2010

Oportunitati de angajare...?

Somajul pe plan local incepe sa capate cote alarmante, se pare ca si singura solutie salvatoare a sarulestenilor a inceput sa cam dispara si anume Bucurestiul, locurile vacante nu mai stau la toate colturile asteptand sa fie ocupate, din contra multi angajatori din capitala au decis sa faca restructurari astfel optimizandu-si costurile iar munca la „negru” nu este o solutie.

O alta mare problema cu care ne confruntam sunt pretentiile din ce in ce mai mari ale anumitor angajatori si avem ca exemplu:

Pentru un post de vanzator de pantofi se cere studii superioare , limba engleza si minim 3 ani de experienta in domeniu, un alt anunt postat pe internet de o spalatorie auto din Bucuresti cere experienta in domeniu de cel putin 1 an si studiile medii terminate.
   Totodata acest aspect ar trebui sa ne ingrijoreze in conditiile in care in mediul rural rata analfabetismului este mare precum si abandonul scolar.
   Se stie ca la tara se merge pe idei preconcepute in care din punctul de vedere al unor persoane scoala nu ajuta la nimic, femeile trebuie sa stea la cratita, etc. si de cele mai multe ori elevii nu reusesc sa-si termine nimci macar cele 10 clase obligatorii, total gresit din moment ce traiul in Romania este din ce in ce mai greu si sunt destule cazuri in care sunt persoane cu studii superioare care nu reusesc sa-si gaseasca un loc de munca.

Acest articol ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru parinti in general care ar trebui sa isi sustina copii sa-si continue studiile si sa nu mai fie delasatori, viitorul lor depinde de scoala.

Pentru a veni in intampinarea celor ce intampina dificultati in a-si gasi un loc de munca ziarul Sarulesti Azi impreuna cu Reteaua Electronica a Comunitatii Locale ofera consultanta si asistenta in cadrul centrului PAPI din Sandulita si RECL din Primaria Sarulesti in vederea ocuparii unui loc de munca.
Cei ce doresc o mana de ajutor sunt rugati sa se prezinte la centrul PAPI , str Avram Iancu nr 159 Sandulita, tel 0242 646 333 de luni pana joi orele 8-16 pentru asistenta in cautarea unui loc de munca si redactarea unui curriculum vitale.

Saptamana aceasta sunt disponibile prin ANOFM (Agentia Nationala a Ocuparii Fortei de Munca), 348 de posturi vacante in judetul Calarasi si 636 in Bucuresti.

Dan Vasile

Niciun comentariu: