miercuri, 8 septembrie 2010

Posturi vacante la OMV Sarulesti

      Posturi vacante la OMV Km49/A2 Sarulesti


     In urma unei discutii telefonice purtate cu seful de statie dl, Stefan Mircea, acesta ne-a anuntat ca in cadrul celor doua statii de distributie carburant de pe Autostrada Soarelui de la km 49 sunt disponibile 3 locuri de munca pe urmatoarele posturi:

    Curatenie interior/ Curatenie exterior / gradinarit
    Posturile nu necesita experienta acesta urmand a fi dobandita ulterior in cadrul firmei.

    Singurele cerinte impuse de angajator sunt: seriozitatea si cheful de munca, acesta aratandu-se deranjat de atitudinea anumitor angajati din comuna care au reusit performanta de a lucra doar o saptamana respectiv 2 zile, considerand ca munca este prea grea pentru vremurile astea „usoare”.
    La ora actuala in cele doua statii de distributie nu exista decat 2 angajati din comuna Sarulesti, restul fiind din alte localitati din apropiere respectiv Bucuresti.
   Cele doua statii de distributie au fost deschise la data de 1 iunie anul curent si fac parte din grupul OMV Petrom Marketing SRL detinut de OMV Austria si este grupul energetic lider în centura de creştere europeană şi deţine 2.433 de staţii de distribuţie carburant în 12 ţări. Reţeaua OMV din România numără 77 de staţii..
    In cadrul statiilor din Sarulesti conducatorii auto au la dispozitie, pe ambele sensuri de mers ale autostrazii, o statie de carburanti cu patru pompe de alimentare, una dintre acestea fiind pompa de debit mare. In statie sunt asigurate cele cinci tipuri de produse existente in prezent in consum la nivel national – trei tipuri de benzina si doua tipuri de motorina. Pavilionul comercial este prevazut cu un magazin de vanzare a pieselor si accesoriilor auto precum si cu un spatiu de tip fast – food – cafenea si in exterior o spalatorie auto (statia de pe partea dreapa directia spre Bucuresti.)
Cei ce vor sa se angajeze la aceste statii trebuie sa se prezinte la statia de pe partea stanga A2 drectia spre Bucuresti.

Oportunitati de angajare...?

Somajul pe plan local incepe sa capate cote alarmante, se pare ca si singura solutie salvatoare a sarulestenilor a inceput sa cam dispara si anume Bucurestiul, locurile vacante nu mai stau la toate colturile asteptand sa fie ocupate, din contra multi angajatori din capitala au decis sa faca restructurari astfel optimizandu-si costurile iar munca la „negru” nu este o solutie.

O alta mare problema cu care ne confruntam sunt pretentiile din ce in ce mai mari ale anumitor angajatori si avem ca exemplu:

Pentru un post de vanzator de pantofi se cere studii superioare , limba engleza si minim 3 ani de experienta in domeniu, un alt anunt postat pe internet de o spalatorie auto din Bucuresti cere experienta in domeniu de cel putin 1 an si studiile medii terminate.
   Totodata acest aspect ar trebui sa ne ingrijoreze in conditiile in care in mediul rural rata analfabetismului este mare precum si abandonul scolar.
   Se stie ca la tara se merge pe idei preconcepute in care din punctul de vedere al unor persoane scoala nu ajuta la nimic, femeile trebuie sa stea la cratita, etc. si de cele mai multe ori elevii nu reusesc sa-si termine nimci macar cele 10 clase obligatorii, total gresit din moment ce traiul in Romania este din ce in ce mai greu si sunt destule cazuri in care sunt persoane cu studii superioare care nu reusesc sa-si gaseasca un loc de munca.

Acest articol ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru parinti in general care ar trebui sa isi sustina copii sa-si continue studiile si sa nu mai fie delasatori, viitorul lor depinde de scoala.

Pentru a veni in intampinarea celor ce intampina dificultati in a-si gasi un loc de munca ziarul Sarulesti Azi impreuna cu Reteaua Electronica a Comunitatii Locale ofera consultanta si asistenta in cadrul centrului PAPI din Sandulita si RECL din Primaria Sarulesti in vederea ocuparii unui loc de munca.
Cei ce doresc o mana de ajutor sunt rugati sa se prezinte la centrul PAPI , str Avram Iancu nr 159 Sandulita, tel 0242 646 333 de luni pana joi orele 8-16 pentru asistenta in cautarea unui loc de munca si redactarea unui curriculum vitale.

Saptamana aceasta sunt disponibile prin ANOFM (Agentia Nationala a Ocuparii Fortei de Munca), 348 de posturi vacante in judetul Calarasi si 636 in Bucuresti.

Dan Vasile

vineri, 3 septembrie 2010

Notariat in Sarulesti




Cetăţenii comunei Săruleşti au scăpat de povara deplasării în localităţile vecine pentru a beneficia de servicii notariale, acum aceştia beneficiază de un cabinet notarial dotat la standarde europene amplasat chiar în sediul primăriei în fosta locaţie a bibliotecii comunale.
Cabinetul fost înfiinţat de dl notar Nistor Florian şi este deschis în zilele de Luni, Marţi şi Joi orele 9.30 – 14.00.
Cei ce sunt interesaţi de servicii notariale pot apela numărul 0733 302 900.

Internet cu viteza luminii!




Internet

Primăria Săruleşti prin departamentul RECL în parteneriat cu SC SimiNet SRL, vă oferă singura oportunitate de a beneficia de internet de mare viteză prin Fibră Optică cu trafic nelimitat la următoarele tarife:


Tip Abonament SimiNet
CIR* Extern
 MIR**
Extern
CIR* Metropolitană
MIR**
Metropolitană
Valoare/lună
TVA inclus
Bronze
64 kbps
1 Mbps
1 Mbps
20 Mbps
9,92 Euro
Silver
128 kbps
2 Mbps
2 Mbps
30 Mbps
16,12 Euro
Gold
256 kbps
3 Mbps
5 Mbps
40 Mbps
19,84 Euro


Vitezele internetului vă va permite o navigare rapidă pe internet şi descărcarea unei melodii în doar câteva secunde şi a unui clip video în câteva minute.

Reţeaua se afla în faza de proiect şi pentru a fi fezabila va trebui să aibă un minim de 60 abonaţi acumulat pe satele Săruleşti-gară şi Săndulița.

Pentru mai multe informaţii sunaţi la numărul 0788 517 971, sau vă adresaţi departamentului RECL din cadrul Primăriei (Subsol).


Let's do it Romania



Dacă până acum locuitorii din comună să plângeau de lipsa unui serviciu de salubrizare pentru ridicarea gunoiului menajer , acum când el există unele persoane prefera în continuare să umple de deşeuri toate câmpurile posibile din comună aruncând prin locuri neamenajate deşeurile provenite din gunoiul menajer.
Aceştia ar trebui să se gândească la viitoarele amenzi ce se anunţă a fi usturătoare...
Dorim să trăim într-un mediu curat lipsit de poluare şi să ne gândim la repercursiuni pe viitor, deja natura ne-a tras prima palmă şi aceasta se vede prin apa din pânza freatică ce ne furnizează în fântâni apa infestată cu nitriţi.
Dacă noi nu păstrăm curăţenia atunci cine?


Cine doreşte să ofere o mână de ajutor naturii se poate implica în programul naţional “Let's do it România (Hai să facem România), programul se va desfăşura pe data de 25 Septembrie 2010 şi constă în igienizarea spaţiilor urbane şi rurale ale României.


Oferă şi tu o mână de ajutor naturii prin înscrierea în grupul de voluntari care vor avea o acţiune concretă pe data de 25 Sec. A.C, acţiunea se va desfăşura pe teritoriul comunei Săruleşti.
Pentru înscrieri sunaţi la: 0788 517 971

“Ghiozdanul elevilor” rupe buzunarul parinților



      Pregătirea copiilor pentru începutul de şcoală ajunge să coste cel puţin 400 de lei.
Lista cu rechizite este lungă şi preţurile de cele mai multe ori sunt destul de piperate. Sarulestenii aleg de cele mai multe ori să facă un adevărat maraton prin hipermarketurile şi complexurile comerciale bucureştene.

Pentru a veni în întâmpinarea cititorilor noştrii reporterii Săruleşti Azi au dat o raită în 4 hipermarketuri din Bucureşti şi a ales cele mai mici preţuri pentru dvs.

Din selecţie am ales următoarele hipermarketuri ce facilitează un acces rapid locuitorilor din comuna noatra şi am luat ca exemplu pregătirea unui copil de clasa a V -a.

Real Pallady (Bd. Theodor Pallady nr 51, Bucureşti acces de pe A2)
Auchan Titan (Bd. 1 Decembrie, acces de pe A2)
Cora Pantelimon (Şoseaua Vergului , acces de pe DN 3)
Carrefour Vitan (Şoseaua Vitan-Barzesti acces A2 – Centura Bucureşti – Splaiul Unirii – Autovit.)

Penar – 2,90 lei (Carrefour Vitan)
Rucsac scoala – 13 lei (Real Pallady)
Set 15 pixuri – 3,9 lei (Carrefour Vitan)
Caiet A5 48 de file – 0,50 lei (Cora Pantelimon)
Pix cu cerneală – 12 lei (Auchan Titan)
Caiet Biologie/Geografie – 0,79 lei (Auchan Titan)
Vocabular – 0,44 lei (Cora Pantelimon)
Set geometrie – 3,50 lei (Carrefour Vitan)
Bloc de desen – 4 lei (Real Pallady)
Acuarele + pensule – 6.5 lei (Real Pallady)

Doar până acum avem un subtotal de aproximativ 48 de lei, la asta mai adăugăm încă 10 lei caietele dictando şi de matematică necesare măcar unui semestru de şcoală, aprox 1,60 pe încă două caiete speciale biologie/geografie şi facem un total de 59,60 lei. Dacă credeţi că aţi scăpat cu atât vă înşelaţi, mai adăugaţi aproximativ 70 lei o pereche de încălţăminte, 80 lei o pereche de jeanşi şi 30 lei o cămaşă mai punem şi un trening cu o valoare de aproximativ 80 lei şi uite aşa ajungi să cheltuieşti cel puţin 400 de lei pentru începerea noului an şcolar, suma ce-i face pe majoritatea părinţilor cu mai mult de un copil să-şi pună mâinile în cap.

Acest articol poate fi citit si in editia tipariata a ziarului Sarulesti Azi.