joi, 22 septembrie 2011

RECL NET se extinde.

Reteaua de furnizare internet de mare viteza se extinde.
La noua luni de la lansare a bradului RECL NET (Reteaua Electronica a Comunitatii Locale divizia Internet) detinuta de Sc Siminet SRL Bucuresti in parteneriat cu primaria comunei Sarulesti au luat decizia de a pasi si in afara granitelor satului Sarulesti-Gara, prima locatie aleasa pentru extindere a fost satul Sandulita unde azi 22.Septembrie a fost cablat Punctul de Acces Public la Informatie (P.@.P.I) si primul client ce locuieste in imediata apropiere a centrului, ulterior in functie de cerere reteaua va creste.

   RECL Net furnizeaza servicii de internet de mare viteza prin fibra optica/UTP in satul Sarulesti-Gara din luna ianuarie 2011 datorita unui parteneriat strategic incheiat intre primarie si furnizor la initiativa departamentului RECL ce a luat fiinta in anul 2007 prin cadrul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere, ce are ca scop dezvoltarea infrastructurii informationale in mediul rural si mic urban defavoriazat din acest punct de vedere.

In prezent reteaua acopera aproximativ 80% din teritoriul rezidential al satului Sarulesti-Gara si aproximativ 50% din piata locala pe segmentul internet astfel ajungand in luna Septembrie la un numar de 60 de gospodarii racordate la internet cu unu sau mai multe calculatoare.

Printre clientii cei mai importanti ai  RECL se numara si Dispensarul Uman din Sarulesti-Gara si Centrul de Prevenire a Abandonului Scolar Sarulesti.
Principalii competitori ai RECL net sunt:
- Romtelecom
- Zapp/Cosmote
- Vodafone
- Orange

Urmatoarele localitati ce au intrat in vizorul RECL Net sunt satele Tamadau-Mare si Gurbanesti.

http://reclnet.cabanova.com

duminică, 18 septembrie 2011

Statistici Sarulesti News

La data de 18.Septembrie.2011 ora 23.16, Sarulesti News are un numar de 3 032 de cititori.

TOP 10 tari cititori

Romania - 2745
Republica Moldova - 40
Statele Unite ale Americii - 39
Germania - 31
Italia - 31
Marea Britanie - 18
                                                         Austria - 15
                                                        Spania - 15
                                                     Cipru - 13
                                                      Canada - 9

Stim ca numarul pare nesimnificativ dar in conditiile in care acest blog era adresat initial doar cititorilor rezidenti in comuna Sarulesti, pentru noi reprezinta  surpriza foarte placuta!
Va multumim pentru sustinere si asteptam feedback-ul dumnavoastra direct pe blog sau prin e-mail:
recl.sarulesti@gmail.com
sarulestiazi@yahoo.com (mail si messenger)

Accident pe DJ 303



Nici nu au fost terminate mult asteptatele lucrari de rebilitare a dj 303 ca deja s-a produs un prim accident mai serios pe el, in ziua de vineri 16. 09 A.C in jurul orelor 18 un camion plin cu floarea soarelui a pierdut controlul, cel mai probabil din cauza vitezei si s-a rasturnat intr-un sant in apropiere de Calareti comuna Tamadau Mare.
La fata locului s-au prezntat politia si un echipaj al ambulantei ce i-a acordat ingrijiri soferului usor ranit.
Politia cerceteaza cauzele accidentului.